Philidelphiabullar i långpanna
Ca 30 st
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 paket jäst (50 g)
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
10-12 dl vetemjöl
Fyllning:
150 gram rumsvarmt smör
200 gram philidelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Värm upp mjölken till 37 C och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl.
Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd en ugnsplåt intäckt med bakplåtspapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna ( degen blir bra kladdig och lös men den ska va så!)
Täck degen med en bakduk och låt jäsa i 30 min. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.
Efter jäsningen så gör du små hål jämnt fördelat över degen med mjölad tumme. Fyll varje håll med fyllningen. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 200 grader i 15-20 min, eller tills den fått fin färg. Skär upp i rutor och frys in de som inte ska ätas direkt.
Lycka till!
-Emmas iphone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar